Logga in

”Bilder på Instagram är bra marknadsföring för oss”

Publicerad
10 jun 2024, 02:00
| Uppdaterad
7 jun 2024

Paret Oksanen-Johansson startade ett vattenreningsföretag, men när ena halvan inte kunde låta bli att laga dåliga rör blev det VVS-firman Total VVS Trosa i stället. Men hur funkar det när vd:n egentligen är – kock?

En av de vanligaste teorierna om varför den sörmländska kommunen Trosa fått epitetet ”världens ände” är att det förr i tiden bara fanns en väg till Trosa.

Att renovera kök brukar innebära en del prövningar. Vi har listat några.
5 utmaningar när det gäller köksrenovering

Total Trosa VVS renoverade ett kök från 1978
Så renoverades det 46 år gamla köket

Men numera finns det ett antal vägar till och från Trosa, precis så jobbar Total VVS Trosa. Funkar det inte med ett sätt, hittar man andra lösningar.

Timmie Oksanen, arbetsledare på Total Trosa VVS. Foto: David Lagerlöf

– Det är mycket nu, konstaterar verksamhetschefen Timmie Oksanen och får medhåll från sin sambo Carolin Johansson som precis dykt upp.

Hon kommer från familjeföretagets VVS-butik, där kunderna ska få titta på olika badrum, som snart öppnar i centrala Trosa. 

– Jag och Carolin drog i gång Total VVS Trosa i slutet av 2021. Carolin är vd och ägare. Man kan säga att utvecklingen gått fort – nu, 2,5 år senare, har vi tio anställda, säger Timmie Oksanen, där vi sitter i kundens/familjens överbelamrade vardagsrum.

Timmie och Carolin startade först ett vattenreningsföretag, men gick sen över till VVS, eftersom Timmie är utbildad VVS-montör och inte kunde låta bli att åtgärda dåliga rör och varmvattenberedare som han stötte på när han skulle installera kalkfilter.

Carolin är kock, utan erfarenhet av VVS-branschen. Hur funkar det?

– Det går bra och så får vi ju jobba tillsammans, säger hon och nickar mot Timmie.

Carolin Johansson, vd och ägare av Total Trosa VVS. Foto: David Lagerlöf

Timmie förklarar att ordet ”total” i företagsnamnet syftar på att man också har anställt en snickare, eftersom den kompetensen så ofta behövs, inte minst vid renoveringar där man ibland vid vattenskador måste riva och återställa det mesta.

Dessutom har man jourverksamhet, det kan bli utryckningar dygnet runt.

– Vi kan göra i princip allt det som kunden vill ha, från energieffektiviseringar till bygge av nya väggar och köksrenoveringar, säger Timmie Oksanen, och tillägger att han hela tiden dokumenterar arbetsprocessen, där kunden också kan se hur långt de har kommit.

– Sedan lägger jag ut bilderna på Instagram. De brukar delas och spridas vidare. Det är bra marknadsföring för oss, säger Carolin.

FAKTA/Total VVS Trosa

Vd och ägare: Carolin Johansson

Verksamhetschef: Timmie Oksanen

Antal anställda: 10

Omsättning: 10 miljoner kronor

Grundades: 2021