Logga in

Isoleringsfirma går under: ”Allt för stora kostnader”

Publicerad
29 maj 2024, 16:10
| Uppdaterad
30 maj 2024

Företaget tjänade bra med pengar och sysselsatte ett dussintal montörer. Men tiderna blev bistrare och nu har man nått vägs ände. 

Åren före pandemin gjorde AT Isolering i Örebro vinst. Omsättningen ökade successivt och var som störst 2019 med drygt 18 miljoner kronor. Då jobbade ett dussin personer på företaget som registrerades 2016. 

Läs också:
50-årigt familjeföretag: Skatteskulderna knäckte rörsvetsfirman

Läs också:
”Jag känner en sådan skuld mot mina anställda”

Men tillväxten skulle brytas av covidpandemin. Isoleringsfirman fick färre jobb de följande åren och gick från vinst till förlust. Varje bokslut visade ett sämre resultat och nu har bolaget gått i konkurs. 

Advokat Karin Sliwinska på advokatfirman Lindahl i Örebro kallar konkursen för en planerad avveckling av verksamheten. Ägaren har själv begärt sig i konkurs och när den klubbades i Örebro tingsrätt fanns bara en anställd kvar utöver ägaren själv. 

– Vi har gjort bedömningen att det inte finns någon möjlighet att överlåta det här som en sammanhållen rörelse. Vi har sålt av bolagets tillgångar, i det här fallet en bil, lite verktyg och material, säger Karin Sliwinska.

Läs också:
Advokatens 8 råd vid konkurs: ”Stor skillnad mellan AB och enskild firma”

Alla uppdrag som isoleraren hade var avslutade när konkursen inleddes. Konkursförvaltarens bild av verksamhetens upphörande är att det inte handlar om någon enskild avgörande händelse.

– Det finns inget som tyder på att det skulle vara något annat än allt för stora kostnader i förhållande till intäkter under en längre tid, säger hon.