Logga in

VVS-Forum slår nya läsarrekord

Publicerad
15 apr 2024, 06:00

Aldrig har så många läst VVS-Forums nyheter digitalt. Under årets första kvartal har VVS-Forum lockat fler läsare än någonsin tidigare. Chefredaktören ser tre förklaringar till framgångarna.

Under årets första kvartal har VVS-Forum lockat fler läsare än någonsin tidigare. Antalet besökare på sajten låg mellan 100 000 och 150 000 varje månad. Ökningen mot samma period förra året var 16 procent.

Antalet sidvisningar, alltså lästa artiklar totalt, var 1,2 miljoner under första kvartalet.

– Det är fantastiska siffror som vi är jättestolta över, säger chefredaktören Fredrik Karlsson som ser tre förklaringar till framgångarna.

– För det första vill jag framhålla redaktionen som arbetar hårt varje dag med att leverera läsvärda artiklar och har gjort ett kanonjobb. En annan förklaring är att vi blivit bättre och bättre på analys, vilket är lättare i en digital värld, och har fått ökad förståelse för vad ni läsare verkligen vill ha och kunnat skriva just de artiklarna. Tredje skälet är att VVS-frågorna är extra heta just nu.

Läs också:
7 saker som utmärker branschens största företag

Det sker många händelser i branschen som går att fånga upp och sedan blir de så heta att de visas för många när artiklarna sprids på Facebook och Google. 

Vilka ämnen är det då som lockar allra mest? Det råder ingen tvekan om att värmepumpar har stort intresse men bland årets mest lästa finns även en expertfråga om temperaturen i varmvattenberedaren och våra omåttligt populära rörskrytsartiklar.

Samtidigt är det allt fler som skapar konto och loggar in för att läsa VVS-Forum. Alla som har en prenumeration på papperstidningen har den möjligheten, andra kan teckna en digital prenumeration.

– Resultatet under första kvartalet är ett kvitto på att vi gör rätt saker och når verkligen ut brett i VVS-branschen. Rekordsiffrorna peppar oss att bli ännu bättre, säger Fredrik Karlsson och tillägger:  

– Nu hoppas vi också att konjunkturen vänder uppåt. 

Läs också:
Quiz: Vad vet du om golvbrunnar?

Årets hittills mest lästa artiklar på vvsforum.se:

1. Så får han bort isen under värmepumpen

Läs också:
Så får han bort isen under värmepumpen

2. Kylteknikern: ”Den här pumpen stannar aldrig även om det är under minus 20”
3. Måste det vara 60 grader i varmvattenberedaren?
4. Roland talar ut – har drabbats av is kring sin egen värmepump
5. ”Jag började med att kasta ut frånluftsvärmepumpen”
6. ”Illavarslande med sprängfyllda värmepumpslager”
7. ”Två andra firmor hade försökt göra undercentralen men de gav upp”
8. ”Det är ganska många bergvärmepumpar som bråkar nu”
9. ”Snåla på borrhålet är det dummaste du kan göra”
10. ”Värre med ett skydd runt värmepumpen än utan”