Logga in

Ägarna blev oense – sedan gick rörfirman omkull

Publicerad
11 apr 2024, 08:32

De sökte fler montörer för att kunna växa. Men satsningen funkade inte, en splittring uppstod mellan ägarna och allt slutade med konkurs. 

Söder Rörjouren AB i Trångsund har gått i konkurs efter beslut av Södertörns tingsrätt. Firman hade tio anställda och omsatte drygt sju miljoner kronor vid årsredovisningen för år 2022. Det var en kraftig ökning av omsättning jämfört med året innan, då motsvarande summa var 2,5 miljoner.

Läs också:
“Den tidigare ägaren hade en väldig otur”

Läs också:
50-årigt familjeföretag: Skatteskulderna knäckte rörsvetsfirman

Våren 2022 annonserade företaget att de skulle växa och därför sökte fler VVS-montörer. Bolaget var verksamt i Stockholm med omnejd och sysslade med VVS-tjänster åt både privatpersoner och företag. 

Men satsningen fungerade inte. När bokslutet för 2022 var inlämnat visade det att firman gått från en blygsam vinst till förlust. De röda siffrorna var en delförklaring till konkursen, enligt advokat Peter Eriksson på advokatfirman Carler.

Han är utsedd till konkursförvaltare och ska gå igenom företagets tillgångar och skulder för att se om fordringsägarna kan få sina pengar. Enligt honom var konjunkturläget en anledning till att bolaget gick under, men även splittring mellan ägarna. 

Läs också:
”Jag känner en sådan skuld mot mina anställda”

När konkursen var ett faktum återstod sju anställda på bolaget. Enligt advokaten gick det inte att rädda verksamheten genom att försöka låta någon annan ägare ta över den.

”Tyvärr har jag inte funnit förutsättningar för att överlåta rörelsen utan den avvecklades vid konkursutbrottet”, kommenterar Peter Eriksson.