Logga in

Ventfirma i konkurs med skulder – ägaren går inte att nå

Publicerad
22 feb 2024, 06:00
| Uppdaterad
21 feb 2024

För ett par år sedan tappade ventilationsfirman kraftigt i intäkter. Nu har den tvångslikviderats och konkursförvaltaren letar efter personerna bakom bolaget.

Rysmar Vent i Stockholm sysslade med isolerings- och ventilationsarbeten. Firman grundades för tio år sedan och marknadsförde sig bland annat med att göra värmepumpsjobb.

Ventilationsfirman gick under:
Superföretag i konkurs

Vd berättar om sin konkurs:
”Jag ringde alla kunderna samma kväll”

För ett par år sedan hamnade företaget i ekonomiska bekymmer. I årsredovisningen för 2021, då bolaget hade 26 anställda, framkommer miljonförluster. Omsättningen sjönk under året från 20 till drygt 17 miljoner och det ledde till ett minusresultat på närmare två miljoner. Enligt årsredovisningen hade bolaget vidtagit åtgärder för att kunna fortsätta men styrelsen var osäker på om det fanns en framtid för firman.

Nu har bolaget, som bytt namn, försatts i konkurs vid Stockholms tingsrätt efter att först ha tvångslikviderats. Advokat Johan Norén är utsedd till konkursförvaltare och arbetar med att få tag på ägaren. Något som visat sig inte vara så lätt.

– Jag har inte lyckats få kontakt med någon företrädare, vare sig nuvarande eller tidigare, för det här bolaget så jag vet extremt lite om den här verksamheten. Någonting har hänt, verksamheten har upphört, man har bytt styrelse och bytt ägare och satt firman i konkurs, säger han. 

Ett flertal ledamöter i firman lämnade sina poster med korta mellanrum i slutet av 2022 och ungefär där verkar affärerna ha stannat av.

– Det har inte varit någon verksamhet de senaste åren, inte som jag känner till, säger Johan Norén. 

Den person som står som ensam ägare till företaget har kopplingar till ett dussintal andra bolag varav flera blev konkursärenden under förra året.

Omsatte hundratals miljoner:
Stor installationskoncern i konkurs: ”En marknad utan ljusning”

Företaget tvångslikviderades och förklarades i konkurs när det stod klart att det saknas tillgångar som täcker skulderna. Det lär inte bli aktuellt att försöka få någon annan att ta över som ägare.