Logga in

5 häftigaste köksblandarna just nu

Publicerad
14 jun 2023, 08:54
| Uppdaterad
15 jun 2023

Vi frågade produkttillverkarna om vilka av deras köksblandare som de tycker har mest wow-faktor i sortimentet. Här är deras svar.

Oras Optima 2729F.

1. Bagarens kran

En blandare Oras tycker sticker ut i sortimentet är hybridmodellen Optima 2729F. Har vanligt vred för kallt och varmt vatten, men också en beröringsfri funktion som kan vara till nytta om användaren till exempel har deg på händerna. Blandaren har även en temperaturdisplay med varningsindikering för hett vatten, flexibel hög svängbar utloppspip, strålsamlare med två lägen och en integrerad elektronisk smart diskmaskinsventil som stängs automatiskt efter 4 eller 12 timmar. Ansluts till 230 VAC vägguttag med en stickproppstransformator 230 VAC/5 V.

fler listor
5 sätt att få fördelarskåpet vattenskadesäkert

Tapwell ARM887.

Läs också:
Från livsfara till Lasse Åberg – åtta nostalgiska bilder av svenska badrum

2. Svart är det nya krom

Tapwell vill framhålla den mattsvarta köksblandare ARM887. Den har svängbar pip, diskmaskinsavstängning och utdragbart munstycke. Pipens svängradie går dessutom att begränsa till mellan 60 och 270 grader med 15 graders intervaller. Till en köksö passar lillasyster ARM587 Low utmärkt, den är 4 cm lägre i totalhöjd.

Gustavsberg Epic Pull out.

3. Episk snygging

Gustavsberg funderar ett tag och väljer sedan Epic Pull out i borstad mässing med utdragbar funktion. Den har utdragbar handdusch, Soft move, keramiskt paket med mjuk och precis manövrering samt Eco-flow för vatten- och energieffektivisering. Finns också som kromad eller mattsvart.

Mora INXX II miniprofi.

4. För det öppna köket

Gänget på FM Mattsson snackade ihop sig och kom fram till att Mora INXX II miniprofi köksblandare i borstad mässing var deras favorit. Blandaren är energieffektiv, och ger en lägre vatten- och energiförbrukning. Den har omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr, flexibla anslutningsrör i metallomspunnen Soft Pex och pip är svängbar i 60°, 85°, 110° eller 360°. Ser tjusigast ut i öppen köksmiljö, tycker tillverkaren.

Grohe Smart Control.

5. Knapp i stället för spak

Den blandare Grohe tycker är vräkigast är Smart Control. De menar att ”i stället för att brottas med en spak kan du slå på och av vattenflödet med bara en knapptryckning.” Brottas och brottas … men visst låter det fiffigt att kunna använda armbågen eller handleden och trycka på en knapp för att få vatten? Knappen är sedan vridbar för att styra strålflödet. Blandaren har också ett utdragbart duschhuvud. Tillgänglig i tre olika designer och elva ytbehandlingar. På bilden: Essence-varianten – hard graphite.

Läs också:
Håll dig ren – och tacka VVS:arna för blandaren