Logga in

Lucka 8: Teknikrummet blev mer poppis än vinkällaren

Publicerad
8 dec 2022, 06:08
| Uppdaterad
7 dec 2022

Åttonde delen av Rörskrytskalendern är här och den innehåller snälla rörmokare, nöjda isolerare och en upphetsad kund.

Det var under ett arbete i en jättevilla utanför Stockholm som montörerna fick i uppdrag att bygga ett nytt teknikrum, minns Jimmy Vennberg, delägare i Steninge isolering.

Läs mer om jobbet med teknikrummet:
”Det blev ett jäkla spring med folk han skulle visa rummet för”

– Uppdraget var att isolera all deras värme och även inkommande bergvärme som blir väldigt kall. Man fick dra Armaflex för att isolera den och vattencirkulationen. Det är svart gummi som limmas ihop över rördelarna. Vi försöker gömma alla skarvar och lägger mycket energi på att det nästan ska smälta in i det rörmokaren gjort. Där får jag tacka rörmokarna också, de drog rören snällt så att det gick att göra isoleringen bra. Ju bättre rörmokarna gör desto finare blir slutproduktionen från isolerarnas sida, säger han.

När jobbet var utfört blev kunden så nöjd att han ville visa upp teknikrummet för alla han lände. ”Det blev ett jäkla spring” säger Jimmy Vennberg.

Jimmy Vennberg var med och renoverade en undercentral som ”numera visas upp före vinkällaren” för husägarens gäster. Foto: PRIVAT.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.