Logga in

Lucka 4: ”Det handlar om yrkesstolthet”

Publicerad
4 dec 2022, 05:55
| Uppdaterad
1 dec 2022

Den fjärde december och luckan döljer ett exempel på en hantverksskicklighet många ser upp till.

Egenföretagaren och VVS-montören Niclas Johannesson i Karlstad skulle renovera sitt eget, flera hundra år gamla, hem. Då valde han material som ser ”gammaldags” ut och lät sina bockningsfärdigheter göra resten.

Läs mer om Nicklas Johannessons renovering:
”En rörmokare som inte bockat förut går nog bet”

– Det är Lenhovda med slottsventil. Vi bor i ett hus från 1700-talet och då är det det enda som gäller tycker jag. Man får försöka göra så att det ser så gammalt ut som det går, säger han.

Han tror inte att de som saknar rutin skulle klara av bockningen han gjorde.

– Det är nog inte lätt för en rörmokare som inte har bockat någon gång, jag tror att han går bet faktiskt. Men är man osäker på vad man gör så kan man ha en liten provbit och malla litegrann med. Det skulle gå åt mycket rör. Det vore konstigt om man kunde det där från första dagen, jag har hållit på i många år och då bär det till slut frukt. 

Niclas Johannesson renoverade hemma i sitt 1700-talshus. Foto: PRIVAT.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.