Logga in

Lucka 2: ”Viktigt att man gör en snygg installation som ser tidsenlig ut”

Publicerad
2 dec 2022, 06:00
| Uppdaterad
1 dec 2022

Den andra luckan i Rörskrytskalendern handlar om ett 1700-talshus och hur en montör fick fria händer för att se till att värmesystemet såg ”rätt” ut.

VVS-montören Jonas Gahm Wesström ställdes inför ett Gotlandshus som behövde ett nytt radiatorsystem och luft/vatten-värmepump. Det saknade centralvärme så en utanpåliggande rördragning skulle också göras. Kunden ville att hela systemet och rören skulle passa in så gott det gick.

Läs mer om hur Jonas Gahm Wesström installerade:
”Gamla hus är svårjobbade men roligare – man får använda huvudet mer”

– I ett så gammalt hus är det viktigt att man gör en estetiskt snygg installation som ser tidsenlig ut. Det fanns inte centralvärme på 1700-talet, men då får man ändå göra en ”gammaldags” installation som smälter in så bra det går. Det sitter inga plastklamrar eller så utan det är skruv och kopparrörssvep, säger Jonas Gahm Wesström.

Jonas Gahm Wesström gavs fria händer och fick slita med rördragningen i 1700-talshuset på Gotland. Foto: PRIVAT.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.