Logga in

Lucka 18: Två upptäckter av rörmokaren som bytte bana

Publicerad
18 dec 2022, 06:00
| Uppdaterad
16 dec 2022

Efter många år som VVS-montör valde han något nytt och gjorde snabbt två lärdomar.

Olof Olsson sadlade efter 25 år om från rörmokare till isolerare. Han märkte att jobbet var jättekul och inte så lätt som han trott.

Läs om isoleringsjobbet Olof Olsson visar upp:
”Det är min själ inte så lätt”

– Jag trodde som alla andra rörläggare att det är väl inte så svårt att isolera rör. Men när man väl har börjat med detta så inser man att det är min själ inte så lätt som man trodde. Det är mycket att lära och tänka på. Limma gummi, få till rätt vinklar, skära böjar är en konst. När jag ser min mentor skära ut det i halvmånar till böjar så ser det så konstnärligt ut. Jag ser fram emot att jobba mer med gummi och plåt, säger han.

Olof Olsson jobbade som rörmokare i 25 år innan han sadlade om till isoleringsmontör för åtta månader sedan. Han stortrivs med sin nya arbetsvardag. Foto: PRIVAT.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.