Logga in

Lucka 14: Rörmokarna blev detektiver i sekelskiftesvillan

Publicerad
14 dec 2022, 05:29
| Uppdaterad
13 dec 2022

Det var den svåraste läckan han varit med om under sin karriär. Så här hittade VVS-montören till slut källan till eländet.

Det började med att Dennis Ljungblad i Fristad kallades till en stor direktörsvilla från sekelskiftet. Sedan följde en pärs i form av en gigantisk läcka som inte lät sig avslöjas. Felsökningen tog en hel vecka.

Läs allt om mysteriet med läckan i sekelskiftesvillan:
”Det är den svåraste läcka jag varit med om under min karriär”

– Det fanns inga stamventiler så vi kunde inte ringa in läckan. Ingenting syntes utifrån eller på insidan. Så efter några dagar togs beslut om att montera stamventiler så att vi kunde se i vilken del av fastigheten läckan fanns. Efter att vi monterat fyra ventiler kunde vi ringa in läckan till en del av källaren. Sedan fick vi gå längs väggarna och lyssna efter ljud, berättar Dennis Ljungblad.

Dennis Ljungblad fick leta i en vecka innan han hittade läckan. Rördragningen när felet åtgärdades blev han inte helt nöjd med. Foto: PRIVAT.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.