Logga in

Tjutande skruvdragare överraskade grossisten

Publicerad
3 maj 2022, 15:39
| Uppdaterad
5 maj 2022

”Första spontana känslan var att ett amerikanskt godståg dykt upp strax bakom mig”, säger rörmontören Magnus Häll, på grossisten Dahl Sverige i Borlänge, som blev utsatt för ett högljutt practical joke av en av kunderna. Kolla in videon här ovan!

Text

Magnus Häll körde med trucken på jobbet, på grossisten Dahl Sveriges gård. Han hade precis stannat och ställt av en trave med pallar när stamkunden Hans Nordström dök upp bakom honom och avfyrade sin uppfinning ”skruvdragartutan”.

Kreativ uppfinning
Han byggde Star Wars-robot av en gammal hydropress

Överraskade kollegan med WC-stol:
”Med lurarna är man alltid redo för Teamsmöten”

Uppfinningen som Hans Nordström har byggt. Foto: Magnus Häll

– Första spontana känslan var att ett amerikanskt godståg dykt upp strax bakom mig. Jag klarade med nöd och näppe hålla byxan min torr. Den gav en imponerande ljudstöt, berättar Magnus Häll.

Du blev ordentligt rädd alltså.

– Oh ja! Han skrämde mig med den. Den låter så in i helvete så man kan inte köra den inomhus. Då blir man döv.

HANS NORDSTRÖM byggde tutan genom att ett starktonshorn, som går upp till långt över 100 decibel, monterades på en skruvdragare. Han plockade ur all elektronik, motorn, växeln och chuck ur skruvdragaren. Sen satte han dit en trycknapp och kopplade in sladdarna i elkompressorn. Idén fick han av en kollega som hade sett andra liknande tutor på Youtube.

VVS-Forums systertidning Elinstallatören har tidigare rapporterat om en elektriker som blev utsatt för misshandel av en kollega när han tutat i ett signalhorn på skoj på bygget. Fick du några våldsamma impulser?

– Nä ingen vrede alls från min sida, snarare mäkta imponerad av kraften i den där uppfinningen, säger Magnus Häll.

Hans Nordström berättar att alla som han testat tutan på har tyckt att det var kul. När han skojade med Magnus Häll var han tio meter bakom honom.

VVS-montören som uppfinner på fritiden
”Jag har nördat in mig på flöden och temperaturer”

– Den är så högljudd så man får inte vara för nära andra. Jag har den i bilen så jag visar den för folk ibland, annars har man väl ingen större användning för den. Det är väl bara en leksak, en kul grej.