Logga in

Viktor Eriksson ny utbildare på Säker Vatten: ”Förstår montörernas vardag”

Publicerad
2 feb 2022, 13:31
| Uppdaterad
4 feb 2022

Han har arbetat och utbildat inom VVS. Nu ser han fram emot att föra vidare sina erfarenheter på sitt nya jobb som utbildare på Säker Vatten.

Text

Vem är du?

– I grund och botten är jag rörmokare från en firma i Linköping där jag jobbade ett antal år. Sedan har jag jobbat som lärare i Katrineholm vid IUC och INSU. Jag började det nya året på Säker Vatten.

Har du alltid undrat
Tvättmaskin i klädkammaren?

Brister i vatteninstallation
Därför döms företag för att ha lovat Säker Vatten-installation

Vad ska du göra i din roll som utbildare på Säker Vatten?

– Hålla kurserna i säker vatteninstallation och ha med erfarenheter från min montörs- och lärarbakgrund. Jag kommer utbilda i branschreglerna och de andra kurserna som vi har.

Vad tar du med dig från dina tidigare erfarenheter?

– Jag har senast jobbat som VVS-lärare på INSU, med företagselever och gymnasielärlingar. I huvudsak har jag utbildat inom VVS. Det är ju en pedagogik som jag ändå har tränat på i flera år. Det är bra att veta hur grejerna ska monteras för att kunna förklara det för de som ska gå kursen. Man förstår deras vardag liksom. I praktiken handlar det om att få kontakt med de personerna som man ska utbilda. 

Varför är det viktigt med en säker vatteninstallation?

– Vi brukar hänvisa till att det dels handlar om hälsa, så att det inte uppstår personskador från installationer. Det kan både vara att man blir förgiftad eller att man blir skållad av hett vatten. Sedan finns det ju givetvis vattenskador. I grunden handlar det om att få ett så säkert rörmokeri som möjligt.

En annan som är vass på Säker Vatten
Säker Vatten-experten: ”Hållbarare maskiner är en viktig del”

Fakta Viktor eriksson

Bor: Katrineholm.

Gör: Arbetar som utbildare på Säker Vatten.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Arbetade heltid som rörmokare i ungefär tio år. Senast arbetat som VVS-lärare vid INSU i drygt fyra år.