Logga in

Vd:n om inträdet i Instalco: ”Vi kan bli ännu vassare inom hållbarhet”

Publicerad
19 maj 2021, 11:24
| Uppdaterad
24 maj 2021

Instalco köper Norrköpingsföretaget Rörmokaren i Kolmården.

Rörmokaren grundades 1989 och har ett 20-tal anställda. Det brutna räkenskapsåret 2019/2020 omsatte bolaget cirka 31 miljoner kronor.

Instalco blir multidisciplinära i Kalmar
Lämnar Comfort efter ett halvår och går till Instalco

Verksamt inom fastighetsautomation, VVS och el
Sandbäckens köper “superföretag” i Norrköping

Instalco är sedan tidigare starka inom el i Östergötland genom Boman El och Lincom i Norrköping samt APC Elinstallatören och Vallacom i Linköping. Övriga Instalcobolag i Östergötland är MSI i Motala med VS och el samt ventilationsinstallatören FTX Teknik & Service i Norrköping. Genom tillskottet med Rörmokaren blir Instalco multidisciplinära i Norrköping.

Rörmokaren erbjuder bland annat totalentreprenader inom industri, kontor och affärsanläggningar samt servicearbeten. Bolaget är enligt Instalco starkt inom serviceområdet. De huvudsakliga kunderna är fastighetsbolag, byggföretag och bostadsrättsföreningar.

Rörmokarens vd Mathias Asplund tycker att det känns stimulerande att gå in i Instalco och att börja samarbeta med övriga bolag i koncernen, speciellt de på den lokala marknaden.

Mathias Asplund, vd för Rörmokaren

– Vi känner både el- och ventilationsföretagen sedan tidigare genom att vi har träffat på varandra i olika projekt genom åren. Det känns jättebra och tryggt att få ett närmare samarbete med dem, säger han.

– Som en del av Instalco kan vi också bli ännu vassare inom hållbarhet. Det är det som är branschens framtid efter pandemin, tror jag.

Så gör Rörmokaren i Norrköping
Här säkrar lärlingarna företagets framtid

VVS-Forum har tidigare berättat om Rörmokarens framgångsrika satsning på lärlingar och den fortsätter.

– Jag anställde faktiskt en lärling i dag. Annars har lärlingsfrågan varit ett problem under pandemin och många har inte kunnat få jobb. Men nu kör vi vidare på inslagen linje och tänker fortsätta med det. Vi ser det som den bästa rekryteringen på sikt, säger Mathias Asplund.