Logga in

Därför fick Stockholms Rörexpress ny ägare

Publicerad
20 mar 2018, 07:45

Stockholms Rörexpress som förra året omsatte cirka 108 miljoner kronor har nyligen fått en ny ägare.

Företagsgruppen Storskogen har förvärvat Stockholms Rörexpress med 45 anställda. Förra året omsatte Stockholms Rörexpress 108 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat om 15 miljoner. Vinstmarginalen har de senaste fyra åren varit 13–14 procent.

Läs mer: Instalco gör stort Stockholmsförvärv

Storskogen förvärvar lönsamma och välskötta bolag inom verksamhetsområdena industri, tjänster samt handel och konsument.

– Stockholms Rörexpress har goda framtidsutsikter genom att bolaget verkar på en stabil marknad. De sysslar mycket med underhåll som det kommer vara stor efterfrågan på oavsett byggkonjunktur, säger Peter Ahlgren, partner på Storskogen.

Verksamheten i Stockholms Rörexpress består enligt den senaste årsredovisningen till ungefär 60 procent av service och 40 procent av entreprenad. Företaget har merparten av sin verksamhet mot kunder inom offentlig sektor. Förutom VVS-arbeten utför bolaget även till viss del mark- och byggentreprenader.

Företaget har utsettts till gasellföretag två år i rad av tidningen Dagens Industri.

Läs mer: Listan med branschens gaseller

– Vi har utvecklats starkt de senaste åren och är mycket nöjda med att ha funnit en ny och långsiktig ägare i Storskogen, säger Stockholms Rörexpress vd Kristoffer Öster i ett pressmeddelande.

Säljare är David och Karl Andersson genom bolaget David & Kalle Invest som Stockholms Rörexpress tidigare var ett dotterbolag till. Kristoffer Öster fortsätter som vd för Stockholms Rörexpress.

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag.

– Vi är inget riskkapitalbolag som äger bolagen ett antal år och sedan säljer dem. Egentligen har vi en evig ägarhorisont och ingen ambition att sälja något bolag utan vi jobbar långsiktigt med deras utveckling, säger Peter Ahlgren.

Läs mer: Stockwik köper Vaxholms Värmeservice

Storskogen startade 2012 och äger i dag ett 20-tal fristående bolag som tillsammans omsätter drygt 2 miljarder kronor.

– Till en början på fokuserade vi på industribolag. Sedan har vi successivt utvecklat verksamheten. Från 2014 har vi ett bredare fokus och har kompletterat med bolag inom tjänster och handel, säger Peter Ahlgren.

Bland bolagen ingår Stål & Rörmontage i Sölvesborg och entreprenadföretaget Telarco i Kristianstad med verksamhet inom tele- och fibernät.

Blir det fler förvärv inom VVS och installation framöver?

– Det kan det bli. Om vi hittar välskötta och lönsamma bolag inom området är vi intresserade av fler förvärv. Det bygger på att det är rätt förutsättningar, säger Peter Ahlgren.

Storskogen drivs av fyra partners som också sitter i styrelsen för bolaget, förutom Peter Ahlgren även Daniel Kaplan, Ronnie Bergström och Alexander Bjärgård.