Logga in

”Vi har tagit fram världens bästa blandare”

Publicerad
1 okt 2020, 06:00

Utvecklad termostat ger jämn temperatur även om trycket förändras.

Mora Armaturs INXX II är en ny serie med blandare för badrum och kök samt duschar. 

Termostaten i duschblandaren har utvecklats och reagerar snabbt på minsta lilla förändring i tryck eller temperatur och anpassar sig automatiskt under användning. 

Övriga artiklar i serien:

Listan: Här är årets nya produkter
”Strategin är att ha örat mot marken”
Utvecklingen av produkter fortsätter trots pandemin

Självlärande vattenfelsbrytare förvarnar om skador
Mindre trängsel i skåpen med prefabricerade stamfördelaren
Retroprylar: 1800-talsbadkaret hade inbyggd kamin

– En vanlig termostatblandare reagerar snabbt på temperaturförändringar, men den här reagerar också fort på tryckförändringar. Det gör att du får en jämn och behaglig temperatur när du duschar även om någon annan i familjen öppnar kökskranen. Annars kan du uppleva att det för en kort stund blir lite kallare, säger Marina Morell, produktchef på Mora Armatur. 

Den nya funktionen är framför allt viktig i lägenhetshus där det finns många installationspunkter och olika höjdnivåer, som kan orsaka tryckfall. 

– Vi tycker att vi har tagit fram världens bästa blandare, som håller en stabil temperatur oavsett yttre förutsättningar, säger Marina Morell. 

Marina Morell”Vi tycker att vi har tagit fram världens bästa blandare, som håller en stabil temperatur oavsett yttre förutsättningar.”

Utmärkande för serien är också en stor variation av färgnyanser samt möjlighet att välja bland mjuka eller raka former och olika höjder för tvättställsblandarna.