Logga in

Caverion installerar energisnålt för 150 miljoner

Publicerad
25 jun 2020, 08:47

Installationskoncernen energieffektiviserar åt kommunen i Hälsingland. Projektets totala värde uppgår till cirka 150 miljoner kronor under fyra år.

Caverion fortsätter sitt samarbete med Nordanstig kommun med drygt 9 000 invånare för att spara energi i bostäder och lokaler.

Caverion tar över stor kylverksamhet

Projektet omfattar ett stort antal tekniska installationer och uppkopplade lösningar inom olika fastighetssystem som el, värme, ventilation, styr- och regler och solceller.

Genom projektet kommer kommunen att minska sina underhållskostnader och förbättra arbetsmiljön.

Nordanstig tar även ett stort steg framåt för att nå egna och nationella energi- och klimatmål samtidigt som myndighetskrav inom ventilation och brand uppfylls.

Den förberedande delen av projektet gjordes våren 2019 då Caverion slutförde energianalysen av de kommunala byggnaderna i Nordanstig.

Installationsföretag: ”Coronakrisen har inte slagit mot installationsbranschen som mot restaurang, hotell och flyg”

– Nordanstig kommun har i och med beslutet visat handlingskraft. Tack vare de minskade kostnaderna kan vi även genomföra andra nödvändiga underhållsåtgärder och ge kommunen bättre förutsättningar att skapa hållbara byggnader och en hälsosam arbetsmiljö, säger Juha Mennander, vd för Caverion Sverige och tillägger:

– Caverion är ett bolag som kombinerar hög energikompetens och klarar av att ställa besparingsgarantier på stora byggnadsbestånd där projekten kräver stor installationskraft och utförarkapacitet, även vad gäller smarta, uppkopplade lösningar.

Genomförandet av projektet beräknas vara klart 2023.