Logga in

Nytt datum för Nordbygg

Publicerad
23 mar 2020, 10:56

Nu är de nya datumen fastställda för Nordbygg, som skjutits fram på grund av coronasmittan.

Den 21–24 april var det tänkt att Nordens största mässa för VVS- och byggbranschen, Nordbygg, skulle gått av stapeln.

Nordbyggchefen: ”Vi ska göra vårt yttersta för att skadan ska bli så liten som möjligt”

Men mässan flyttas nu fram till 29 september–2 oktober på grund av coronasmittan.

September blir överhuvudtaget en aktiv månad för VVS-företag som vill ställa ut och besöka mässor.

Coronautbrott skjuter upp VVS-mässa

Den stora installatörsmässan Mostra Convegno i Milano har flyttats fram till 8–11 september, under förutsättning att coronoviruset inte fortsätter att hålla den italienska storstaden i karantän.

VVS-Forum kommer som vanligt att besöka Mostra Convegno-mässan och bjuda in läsare att åka med.

– Vi kommer att ha en annons där både annonsörer och läsare kan komma med om de vill. Så har vi ju gjort och jag hoppas att vi gör det nu också, säger Anne-Marie Eriksson, annonschef på VVS-Forum.

Coronaviruset flyttar fram Nordbygg

Peter Söderberg, Nordbygg

När det gäller Nordbygg har projektchefen Peter Söderberg skickat ut ett mejl med information till mässans intressenter:

”Hösten är en intensiv tid för många, men efter att ha researchat om aktiviteter insåg vi att det skulle kunna fungera. Det stora branschevenemang som ligger närmast är installatörernas Mostra Convegno i början av september, men vi hoppas att de som önskar delta i båda har möjlighet att göra det.”

Det var regeringsbeslutet att förbjuda sammankomster med över 500 personer som omöjliggjorde Nordbygg, som 2018 hade 48 000 besökare, 930 utställare och 250 seminarier.

”Vi har fått oerhört fin respons och förståelse för beslutet att senarelägga Nordbygg. Vårt fokus är att arrangera en mässa där människor kan mötas för att göra affärer och nätverka, i en tid och i en miljö där de kan känna sig trygga vad gäller både säkerhet och hälsa. Nu ser vi ser fram emot att träffa alla branschkollegor i höst”, skriver Peter Söderberg, som ändå försöker se det positiva i det som hänt:

”Det är många aktörer som påverkas när regeringen behöver ta ett beslut likt detta, men vi vill se positivt på framtiden. Vårt mål är att denna lösning ska bli minst lika bra som om vi hade genomfört mässan som planerat i april. Nu fick vi ju alla plötsligt ännu mer tid till förberedelser och eventuella förbättringar”, skriver han.