Logga in

“Vi är inte billigast på marknaden men vi levererar”

Publicerad
17 maj 2019, 11:18

Hallå där Lena Wiik, styrelseordförande på Wiiks Rör i Storvik, som i går utsågs till ”Årets VVS-företag” på Hamburger Börs i Stockholm.

Hantverkargalan korar och uppmärksammar varje år hantverkare som har yrkesheder och nöjda kunder.

Comfort-medlemmen Wiiks Rör är ett genuint familjeföretag som Eiler Wiik startade 1963. I dag driver döttrarna Lena och Lisa Wiik VVS-företaget i Storvik utanför Sandviken med åtta anställda. Lena Wiik är styrelseordförande och Lisa Wiik är vd. De äger företaget tillsammans med Christer Eklund som är arbetsledare.

Grattis till utmärkelsen! Hur känns det i dag? 

– Det känns jättebra och är otroligt hedrande! Det var min syster Lisa som fick åka till Stockholm och ta emot priset. Själv har jag kramat om alla våra anställda. Vi har fått lite priser i branschen tidigare, men det här är nog det finaste priset, eftersom det är kunderna som utsett oss till årets VVS-företag. 

De blev årets VVS-hantverkare 2018

Varför är ni Sveriges bästa VVS-företag? 

– Vi är ett litet familjeföretag med stort hjärta för både kunder och våra anställda. Vi gör ett bra jobb med god kvalitet, är ärliga och serviceinriktade, något som kunderna uppskattar. Vi gör allt från färdiga badrum till att installera värmepumpar och jobbar mest mot konsument, men vi har servicejobb och entreprenader också. 

Det går bra för Wiiks Rör. Vad ligger bakom framgången? 

– Att vi är med i Comfortkedjan med bland annat gemensamma inköp är en bidragande orsak. Vi är inte billigast på marknaden, men vi levererar och har gott renommé.  

De blev årets hantverkare 2017

Hur ska ni fira detta? 

– Vi firar med tårta nu under eftermiddagen när Lisa kommit tillbaka från Stockholm. I Kristihimmelfärdshelgen åker hela företaget på en gemensam resa till Krakow i Polen. Då kommer vi också fira att Wiiks Rör fyller 55 år i år.