Logga in

Ny butikskonkurs för Tolf

Publicerad
19 feb 2019, 10:00

”Fortsätter med installationsverksamhet i ny form inom kort”.

Monterramedlemmen Tolfs VVS o Entreprenad med installationsverksamhet i Alingsås och Lerum försattes i konkurs vid Alingsås tingsrätt den 11 februari. I verksamheten ingår en VVS-butik på 600 kvadratmeter i Alingsås.

Vid konkursen hade Tolfs VVS fem anställda inklusive Magnus Thor, som var ansvarig för butiken i Alingsås.

– Vi avvecklar butiken och fortsätter med installationsverksamhet i ny form inom kort. Alla anställda utom en har redan fått nya jobb, kommenterar ägaren Klas Tolf och tillägger att Magnus Thor kommer att fortsätta i den nya installationsverksamheten.

Frej Jonsson-konkurs drabbar VVS-butiker i Örebro och Västerås

Det brutna räkenskapsåret 2017/2018 omsatte Tolfs VVS cirka 14 miljoner kronor med nio anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 974 000 kronor. Det innebar det andra förluståret i rad. 

Björn Svensson vid Advokatbyrån Eriksson & Bengtsson i Alingsås har utsetts till konkursförvaltare. 

Kedjeintern lösning: De tar över Bad & Värme i Lund

Moderbolag till Tolfs VVS är Proffspartner Bygg i Skövde AB. Systerbolag till Tolfs VVS är Forsströms Rör i Kungshamn, Nossebro VVS, Rolf Skoog Rörlednings AB i Hunnebostrand och Rörledningsfirman Bröderna Johnsson i Tidaholm. Samtliga är medlemmar i Monterra.

Verksamheten i Skoogs Rör har överlåtits och ingår numera i Forsströms Rör. Johnssons Rör driver VVS-butik i Skövde.

Konkursen för Tolfs VVS var den andra på kort tid för koncernen. Den 1 februari gick systerbolaget Gamla Frej Jonsson AB i konkurs. Gamla Frej Jonsson drev VVS-butiker i Örebro och Västerås. 

Kedjebolaget Monterra AB ingick tidigare i Gamla Frej Jonsson, men aktierna avyttrades under förra året och Monterra är inte längre en del av Proffspartner Bygg-koncernen.

Avhoppare från Bad & Värme startar ny VVS-kedja

Majoritetsägare i Monterra är Tolfs Invest. Grossisten Solar äger 30 procent av Monterra.