Logga in

Belönas med kungligt pris för sitt VVS-företagande

Publicerad
21 sep 2018, 11:00

VVS-företagaren från Avesta får kungens pris som ”Årets nybyggare” i region Norr.

Penikandjomon Kone fick i onsdags ta emot Kung Carl XVI Gustafs pris som ”Årets Nybyggare” i Norr. Priset delas varje år ut till företagare med utländsk bakgrund som har lyckats i sitt företagande.

– Det känns alltid bra att få ett pris. Priset är mycket viktigt för mig för att det får mig att tänka tillbaka på mitt liv och jag tror att det kan få andra invandrare att lyckas, säger Penikandjomon Kone till VVS-Forum.

– Som företagare ska man alltid göra sitt bästa, tänka på kundens bästa och lösa alla problem som kan uppstå. Med en nöjd kund får man tio kunder till, brukar jag säga, förklarar han.

Läs mer: Han prisas som årets nybyggare

Emanuel Dohi, ordförande i nomineringskommittén för Årets Nybyggare i region Norr, motiverar pristagaren så här:

– Penikandjomon är en god förebild för alla med utländsk bakgrund som väljer att starta egna företag, där entreprenörskap och humanism går hand i hand,

Det är inte första gången som Penikandjomon Kone får pris för sitt framgångsrika företag P. Solenergi & VVS AB med bas i Avesta.

Läs mer: VVS på export till Elfenbenskusten

Han har tidigare prisats som Årets nyföretagare i både Avesta och i Borlänge och då sagt följande:

P. Solenergi & VVS AB har också etablerats i Elfenbenskusten, där man även bygger en svensk VVS-skola.

Vinnarna från region Norr kommer nu att möta vinnarna i de övriga fyra regionfinalerna när finalen på Stockholms Slott går av stapeln den 16 oktober.