Logga in

Värmeföretag samarbetar med Stenmark

Publicerad
26 feb 2018, 11:26

Skidlegenden Ingemar Stenmark och journalisten Malin Wollin medverkar i ett värmeföretags webbserie.

Nibe Energy Systems lanserar nu ett samarbete med en av tidernas främsta alpina skidåkare, Ingemar Stenmark, för att sprida uppmärksamhet om vikten av att förnya sitt värmesystem i tid med minimal påverkan på miljön och energiräkningen.

Läs mer: Försäljningsras för bergvärmen

Den 2 mars är det premiär för webbserien ”Det stora utbytet” som släpps på Nibes sajt och sociala medier. Under åtta avsnitt får publiken följa Ingemar Stenmark och Malin Wollin när de bestämmer sig för att förbättra familjens inomhusklimat och göra något åt sina gamla värmesystem.

”Med den nya värmepumpen vill jag sänka energianvändningen ännu mer.”

Ingemar Stenmark

– Jag har länge tänkt på att byta till en ny bergvärmepump, men inte tagit tag i det. Med den nya värmepumpen vill jag sänka energianvändningen ännu mer, säger Ingemar Stenmark, i pressreleasen.

Läs mer: De är Sveriges största bygg- och installationsföretag

Många villaägare investerade i värmepumpar för ett tjugotal år sedan och står nu inför samma läge som Ingemar Stenmark och Malin Wolin. Under de kommande åren beräknas cirka 50 000 värmepumpar behöva bytas ut i Sverige.

– Vi hade en ohållbar situation hemma med varmvatten som ständigt tog slut och pellets som behövde fyllas på dagligen. Därför var det bråttom att förnya värmesystemet. För oss är det viktigt att ha en energilösning som är bra för miljön och samtidigt ekonomisk, därför bestämde vi oss för en luft/vattenvärmepump, säger Malin Wollin, i pressmeddelandet.