Logga in

Här stänger Onninen sex butiker i Sverige

Publicerad
24 jan 2018, 12:22

Onninen stänger sex svenska Expressbutiker, bland annat i Stockholm och Göteborg. Samtidigt startar Onninen ny distribution genom samlokalisering med eller utlämningsställen i vissa av K-rautas varuhus. 

Svenska Onninen förändrar och omorganiserar verksamheten. En följd blir att butikerna i Luleå, Örnsköldsvik, Helsingborg, Göteborg-Marieholm, Eskilstuna och Stockholm-Kista stängs under det närmaste halvåret. 

Samtidigt öppnas utlämningsställen för Onninens kunder i K-rautas varuhus i Stockholm, Eskilstuna och Södertälje. 

I de framtida nya varuhusen i Karlstad och på Backaplan i Göteborg kommer Onninen och K-rauta att samlokalisera. Redan nu samlokaliserar de i Jönköping. 

Läs mer: Proffsförsäljning in i konsumentbutik

Den förändrade butiksstrukturen skapar enligt Onninen ett större distributionsnät i Sverige. Distributionscentralen blir kvar i Örebro.

På gång är även en ny e-handelslösning genom Onn Shop.

– Satsning på e-handelslösning tillsammans med centraliserat sälj- och kundsupport, med främsta uppdrag att vara en kundpartner, är en viktig bas för framtiden. Utöver det ska kunderna få leverans på sina villkor; antingen som direktleverans till vald adress eller projektplats, upphämtning på en Onninen Expressbutik eller på ett K-rauta-varuhus, säger Tommi Kasurinen tf Sverigechef för K Group’s Building and Technical Trade, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Onninen stänger tre butiker

Personalstyrkan inom Onninen och K-rauta kommer att påverkas av förändringarna i hela landet. Det blir både neddragningar som nyrekryteringar som kommer att genomföras så snart som möjligt.

Läs mer: Därför får Onninens Sverigechef gå