Logga in

Bad & Värme växer i Stockholm och Hälsingland

Publicerad
25 jan 2018, 10:15

Bad & Värme inleder 2018 med att ta in två nya medlemmar som totalt omsätter närmare 40 miljoner kronor.

Kedjan förstärker närvaron i Hälsingland genom att ta in Harry P Rör & Värme i Ljusdal. 2016 omsatte företaget drygt 20 miljoner kronor med sju anställda.

HP Rör & Värme har både installations- och butiksverksamhet. I erbjudandet ingår även solel, köksinredningar, snickerier samt kakel och klinker.

Företaget startades som ett rent finsnickeri på 1960-talet av Harry Pettersson. Det drivs sedan 2004 i tredje generation av Tomas Harrysson som var den som drog igång VVS-installationsverksamheten.

Läs mer: Frihemservice i Hudiksvall ny Bad & Värme-medlem

Bad & Värme har sedan tidigare tre medlemmar i Hälsingland: Bad & Värmebutiken i Bollnäs, Frihemservice VVS i Hudiksvall och Vågbro Rör i Söderhamn.

– De fyra medlemmarna där bildar geografiskt en fyrkant. Vi täcker nu in allt som är intressant för oss i det området, säger Michael Billfeldt, ansvarig för medlemsrekrytering och butiksprofilering på Bad & Värme. 

Läs mer: Blomquist Rör tar över Bad & Värme i Bollnäs

Ny medlem är också Stockholms Rörservice, ett installationsbolag utan butik. Företaget har basen i Kungsängen men verkar i hela Stockholmsregionen. Stockholms Rörservice omsatte 2016 cirka 17 miljoner kronor med tio anställda. 

Kunder är fastighetsbolag och fastighetsägare inom både den offentliga och privata sektorn samt bostadsrättsföreningar. Företaget startades 1984 av Leif Widén.

Stockholms Rörservice hör till den företagskategori där Bad & Värme ser den största tillväxtpotentialen, förklarar Michael Billfeldt.

– Det finns inte jättemånga intressanta företag kvar för oss som redan har butik. Om vi ska fortsätta växa blir det med rena installationsföretag. Vi satsar på att bli mycket bättre mot installatörer genom att erbjuda sådant som de uppskattar.

Läs mer: Ägaren till 24 Rör Jour trivs bäst ute på fältet

Bad & Värme har fått in flera nya medlemmar i Stockholmsområdet på senare år. Nytillskotten under förra året var F Forsmans VVS i Vendelsö och 24 Rör Jour i Sollentuna. 

Sedan tidigare ingår Huddinge Energi & VVS, Järfälla Badrumsrenovering, Kakelshopen i Åkersberga, Nilsson & Co i Kungens kurva, Turex Rör i Saltsjö-Boo och Täby Bad & Värme.