Logga in

Gävlebyggare med VVS i konkurs

Publicerad
28 dec 2017, 06:30

Ett byggföretag i Gävle som startade som VS-installatör har gått i konkurs. I bagaget finns en förlorad upphandlingstvist tidigare i år.

Din Gruppen i Sverige försattes i konkurs den 19 december vid Gävle tingsrätt. Advokat Claes Wallenborg i Gävle har utsetts till konkursförvaltare.

2016 omsatte Din Gruppen cirka 10,2 miljoner kronor med åtta anställda. Vinsten efter finansnetto blev 56 000 kronor, vilket innebar en vinstmarginal på cirka 0,5 procent.

Läs mer: Snabbväxande Sundbybergsinstallatör i konkurs

Företaget grundades i december 2013 som Din Rörmokare i Sverige med VVS-arbeten som huvudsyssla. Omsättningen växte snabbt. Under 2015 var den cirka 8,7 miljoner kronor, en ökning med 280 procent. Det gav en tredjeplats på Almis tillväxtliga i Gästrikland.

Under förra året breddades verksamheten till även snickerier, betongarbete och plattsättning. Företagsnamnet ändrades då till Din Gruppen.

I början av 2017 deltog Din Gruppen i upphandlingen om ombyggnaden av Björksätraskolan i Sandviken. Upphandlaren Sandvikenshus valde dock en annan leverantör.

Läs mer: Värmepumpinstallatör i konkurs efter förlorad rättstvist

Din Gruppen ansökte om överprövning och hänvisade till att det egna anbudet hade det lägsta priset. Bolaget skulle ”lida stor ekonomisk skada” av Sandvikenshus beslut.

Förvaltningsrätten i Falun avslog den 27 mars Din Gruppens ansökan om överprövning. Rätten konstaterade att Sandvikenshus inte agerat i strid med LOU när Din Gruppens anbud förkastades. 

Läs mer: Tar strid för RSK-numren 

Anbudet var inte komplett eftersom en blankett från Skatteverket saknades. Dessutom har inte Din Gruppen kunnat visa att anbudet lämnades i ett tillslutet omslag, som var ett krav. Enligt Sandvikenshus kom anbudet i en öppen plastficka.