Logga in

Han ska leda Bravidas nya division

Publicerad
28 mar 2017, 10:13

“Stor outnyttjad potential inom dessa områden”

“Vi har en stor outnyttjad marknadspotential inom dessa områden”, det säger Bravidas vd om den nya divisionen som omfattar bland annat säkerhet, kyla och sprinkler. Divisionschef blir en Bravida-veteran.

Bravida gör nu slag i saken och samlar ihop sina specialområden till en egen division. Chef blir Sven Klockare som hittills lett Bravidas säkerhets, Fire & Security. Han tar nu också plats i koncernledningen.

”Vi har en stor outnyttjad marknadspotential inom dessa områden och genom att samla dem i en division skapar vi bättre förutsättningar för både tillväxt och lönsamhet.”

Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

 

Bolaget flaggade vid bokslutsrapporten i slutet av februari att den nya organisationen med specialområden i en egen division var på gång. Nu blir det alltså verklighet. Det handlar om områdena säkerhet, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Målet är att öka tillväxten.

– Vi har en stor outnyttjad marknadspotential inom dessa områden och genom att samla dem i en division skapar vi bättre förutsättningar för både tillväxt och lönsamhet, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

Den nya division innehåller Bravida-avdelningar över hela landet och blir därmed rikstäckande. Formellt bildas divisionen i april 2017.

Sven Klockare har funnits med i olika roller i bolaget sedan början av 2000-talet. Han är tidigare regionchef för områdena säkerhet, sprinkler och Erfator projektledning.

– Det här ökar våra möjligheter att arbeta med våra nationella kunder, säger Sven Klockare, blivande divisionschef.