Logga in

Byggnads hånas i sociala medier

Publicerad
8 mar 2017, 16:41

Fackförbundet Byggnads hånas runt om på nätet och i sociala medier för att mer eller mindre ha kidnappat budskapet om jämställdhet på den internationella kvinnodagen med sin ”pussyhat”-bild. 

På bilden poserar Byggnads styrelse, bestående av 15 vita män, i de rosa hattarna. I debattinlägget på internationella kvinnodagen konstaterar Byggnads att styrelsen består av endast män och att bilden är ett sätt att, trots det, bidra till jämställdhetsfrågan.
Initiativet har nog inte riktigt tagits emot på det sättet Byggnads hoppades på.

Ni representerar ju inte ens de tre procent kvinnor som finns i branschen. Hur svårt ska det vara att faktiskt agera utifrån de värderingar ni säger att ni står för? Omöjligt att ta denna bild på allvar”, är en av kommentarerna på Byggnads Facebook-sida.

Även Twitter-flödet fylls med inlägg om Byggnads. 

Fenomenet ”pussyhat” uppstod i slutet av januari runt om i världen när Women´s March arrangerades som en protest mot Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet.

Många av demonstranterna bar rosa mössor, så kallade pussyhats, som sedan dess blivit ett välkänt fenomen också här i Norden. Under den internationella kvinnodagen den 8 mars arrangerades bland annat en flashmob med pussyhat-demonstranter i Stockholm.

Twitterkommentar

Twitterkommentar