Logga in

Örebroinstallatör startar utbildningsföretag

Publicerad
1 sep 2016, 15:52

En Örebrobaserad installatör startar ett utbildningsföretag. Det nya systerbolaget heter Nature Skills AB och kommer helt att ägna sig åt vidareutbildning av yrkesverksamma service- och teknikinstallatörer.

Tesab-medlemmen Edekyl & Värmes ägare Robert och Richard Björk satsar på att utbilda service- och teknikinstallatörer genom att starta det nya systerföretaget Nature Skills.

– Vi börjar med utbildningar som rör arbetsmiljölagen, till exempel heta arbeten, liftutbildning och säkerhetsutbildning för härdplaster. Edekyl & Värme rekryterar på karaktär och utbildar för kompetens vilket gör Nature Skills till ett utmärkt komplement med sitt mål att tillhandahålla vidareutvecklande utbildningar för människor mitt i karriären, kommenterar ägarna i ett pressmeddelande.

Mikael Fransson med förflutet som lärare inom teknikinstallationsområdet och arbetsskydd anställs som vd.

– Mikaels erfarenhet är att företagen uppskattar att utbildningarna förläggs på det aktuella företaget där han upplever ett större engagemang då kunskaperna direkt kan appliceras på den miljö man normalt verkar i.

Edekyl & Värme har verksamhet inom kyla, värme, ventilation, automation och energieffektivisering. Bolaget har säte i Örebro samt filialer i Stockholm, Västerås, Motala, Norrköping och Linköping.