Logga in

Living lab på Roskildefestivalen

Publicerad
30 jun 2016, 13:20

Den nu pågående Roskildefestivalen i Danmark är inte bara en stor musikfest, utan också ett levande laboratorium för företag att testa nya produkter. Det danska isoleringsföretaget Rockwool finns med på festivalen för femte året i rad, bland annat med ölkylning och ett ljudisolerat hus.

Roskildefestivalen är norra Europas största musikfestival och pågår till och med den 2 juli strax utanför Roskilde i Danmark. Ett ljudisolerat hus på över 200 m2, en ölkyl och ett skyddsrum som skyddar mot kyla, värme, brand och fukt är några produkter som Rockwool testar under Roskildefestivalen.

– Festivalen är en fantastisk lokal möjlighet att testa nya produkter som berör buller, fukt, värme och kyla samt andra utmaningar när en äng under en veckas tid förvandlas till en stad som är större än Aalborg, säger Henrik Frank Nielsen, senior vice president för Rockwool-koncernen.

Här är exempel på produkter som testas på Roskildefestivalen:

  • Skyddsrummet ”Rockwool Shelter” är för personer som behöver tak över huvudet i samband med till exempel naturkatastrofer.
  • Skyddsrummet består av stenull som isolerar mot värme och kyla, skyddar mot brand, har en förväntad livslängd på 15 år och förväntas komma ut på marknaden år 2017.
  • Kan monteras utan verktyg på ungefär en timme.
  • The Market” är ett stort hus av stenull på 220 m2 där festivalbesökare kan söka skydd mot kyla, värme och regn.
  • Ölkylen kyler burköl på cirka 30 grader ner till 9,5 grader på 1,5 minut.