Logga in

Karl Sohlberg blir vd för VA-teknikkoncernen News

Publicerad
20 jun 2016, 11:23

Den 8 augusti tillträder Karl Sohlberg som vd för Litorina-ägda Northern Environmental and Water Solutions (News). I News ingår dotterbolagen Skandinavisk Kommunalteknik och Fann VA-teknik. Karl Sohlberg kommer närmast från vd-posten i Nordic Water Products och hade dessförinnan olika chefsbefattningar i Xylem Water Solutions.

I Xylem var Karl Sohlberg bland annat nordisk direktör och dessförinnan ansvarig för den svenska verksamheten.

– Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera en person med den kund- och branscherfarenhet som Karl Sohlberg besitter. Under de senaste tio åren har de bägge affärsdrivande bolagen i News i snitt vuxit med dryga 10 procent per år och detta med god lönsamhet. Vi ser att Karl har den erfarenhet som krävs för att ta detta vidare, säger News styrelseordförande Per-Ingemar Persson i ett pressmeddelande.

News bildades 2014 när riskkapitalbolaget Litorinas portföljbolag Skandinavisk Kommunalteknik gick samman med Fann VA-teknik. News erbjuder avloppslösningar utanför de kommunala VA-näten och har även verksamhet i övriga Norden samt i centrala Europa. Tillsammans har koncernen cirka 120 anställda och omsatte drygt 280 miljoner kronor under 2015.

– Den internationella erfarenhet som Karl har kommer också att komma till god användning då mycket av utmaningen kommande år är att ta expansionen i Europa vidare, fortsätter Per-Ingemar Persson.

Johan Hedin som varit vd för News sedan det bildades väljer att sluta av hälsoskäl.