Aliaxis flyttar VVS-försäljningen till Danmark

Publicerad 22 dec 2015, 09:40

Vid årsskiftet delar belgiska Aliaxiskoncernen upp den skandinaviska verksamheten mellan svenska Aliaxis Utilities & Industry AB (AUI) och nybildade danska Nicoll Nordic A/S. Ett resultat av uppdelningen blir att försäljningen av VVS-produkter i Sverige flyttar till Danmark.

Den 1 januari tar Nicoll Nordic över AUI:s säljkontor och lager i danska Køge söder om Köpenhamn. Samtidigt övertar Nicoll Nordic den skandinaviska försäljningen av Aliaxisproducerade VVS-produkter samt AUI:s sex anställda i Danmark inom affärsområdet VVS.

AUI i Spånga i nordvästra Stockholm fortsätter att sälja och marknadsföra koncernens produkter i Skandinavien och Finland inom de tre övriga affärsområdena Ceramics, Pumps och Utilities (VA).

Enligt AUI:s vd Frederik von Sterneck berörs i princip inga medarbetare i Sverige av uppdelningen.

– Vår VVS-säljare sade upp sig i somras och vi har inte ersatt honom. Vi har idag endast en innesäljare kvar på VVS-divisionen och han kommer att vara kvar i bolaget med samma tjänst men fortsättningsvis inom Utilities, vår VA-division, kommenterar han.

De tre medarbetarna i Danmark som arbetar för divisionerna Ceramics, Pumps och Utilities kommer att fortsätta med sina nuvarande arbetsuppgifter, men vara anställda i det svenska bolaget Aliaxis Utilities & Industry AB.

Efter att uppdelningen är genomförd den 1 januari 2016 kommer Aliaxis Utilities & Industry AB i Sverige ha 17 anställda och Nicoll Nordic A/S i Danmark ha sex anställda.

Det gemensamma varulagret inom Utilities och VVS kommer att vara kvar i Danmark

Aliaxis Utilities & Industry AB hette Glynwed AB fram till 1 december 2014.