Logga in

Projektengagemang till börsen 2017

Publicerad
6 feb 2015, 14:11

Teknikkonsultkoncernen Projektengagemangs ägare planerar en börsintroduktion av företaget vid Nasdaq OMX Stockholm under 2017. Målet är att koncernen samma år ska omsätta minst 1 miljard kronor. Senaste förvärvet är KNSS-Gruppen, som Projektengagemang inledde ett samarbete med 2012.

Projektengagemangs vd och grundare Per-Arne Gustavsson, är övertygad om att en börsnotering är nästa naturliga steg för koncernen.

­­– Vi har ända sedan starten 2006 haft detta i åtanke och nu har vi nått den styrka och position som krävs för att inleda förberedelserna. Vår basverksamhet står sig mycket stark i konkurrensen och vi kommer att fortsätta gå i bräschen avseende branschens ökade behov av tvärfacklighet och helhetsleveranser. En notering känns även rätt med tanke på vår kultur av delägarskap där cirka 200 medarbetare präglat oss från starten, säger Per-Arne Gustavsson i ett pressmeddelande.

”Vi för många samtal med både potentiella nya medarbetare och uppköpskandidater runt om i landet.”

Projektengagemang ökade under 2014 omsättningen med 20 procent, till cirka 530 miljoner kronor. I år räknar företaget med att nå över 700 miljoner kronor. Målet för 2017 är minst en miljard kronor i omsättning, samtidigt ska vinstmarginalen vara bland de högsta i branschen. Tillväxten sker till stor del organiskt, men förvärv har sedan länge varit en viktig del av företagets strategi och kommer fortsätta att vara det, uppger Projektengagemang.

– Vi för många samtal med både potentiella nya medarbetare och uppköpskandidater runt om i landet. Vi vill bli många fler i Projektengagemang och att fortsätta utvecklas till att bli en ännu attraktivare arbetsgivare är en viktig del för att vi ska kunna nå våra ambitiösa mål, säger Per-Arne Gustavsson.

Köper partnern KNSS

Tidigare denna vecka offentliggjordes förvärvet av KNSS-Gruppen. Under 2012 inleddes ett samarbete mellan företagen genom ett samägt bolag. Nu förvärvar Projektengagemang 100 procent av aktierna i KNSS-Gruppen AB.

För Projektengagemang innebär affären ett starkare erbjudande inom främst konstruktion och brandutredningar samt geografisk närvaro i Köping och Västerås, skriver företaget i ett pressmeddelande.

KNSS-Gruppen har 40 medarbetare och verksamhet inom byggadministration, konstruktion, elteknik, VVS-teknik, brandutredningar samt entreprenad- och revisionsbesiktning. Företaget verkar huvudsakligen i Stockholm, Mälardalsregionen samt Bergslagen med kontor i Köping, Västerås och Stockholm.

Per Göransson. Foto: Jan Lööf– Vi har lärt känna framförallt nyckelmedarbetare i KNSS-Gruppen och har bara positiva erfarenheter från våra samarbeten. Det här steget känns därför naturligt för oss, säger Projektengagemangs vice vd Per Göransson som blir styrelseordförande i KNSS-Gruppen.

Projektengagemang, med huvudkontor i Stockholm, har efter köpet av KNSS drygt 500 medarbetare i totalt 31 dotterföretag.

Läs reportage om Projektengagemang i VVS-Forum nr 1/2012.