Chefredaktör blir ny vd för STD-företagen

Publicerad 27 jun 2014, 10:25

Magnus Höij har utsetts till ny vd för Svenska Teknik & Designföretagen (STD-företagen) och tillträder den 1 oktober. Han är i dag chefredaktör på tidningen Internetworld.

Magnus Höij har under många år bevakat teknikutveckling, både inom IT-, webb- och affärsområdet, uppger STD-företagen i ett pressmeddelande.

– Frågor om samhällsbyggnad och teknikkunnande blir bara viktigare och viktigare. Jag ser fram emot att delta i diskussionen om hur vi kan bygga vårt samhälle både smartare och mer långsiktigt hållbart, säger Magnus Höij pressmeddelandet.

Magnus Höij är en ofta anlitad moderator och föreläsare inom både teknik-, näringslivs- och entreprenörsfrågor. Han har studerat på Linköpings Tekniska Högskola.

– Vår bransch omsätter cirka 60 miljarder kronor, sysselsätter ungefär 52.000 personer och är viktig för svensk ekonomi och tillväxt. Med rekryteringen av Magnus Höij utvecklar och förstärker vi vår branschorganisation ytterligare. Därigenom stärker vi också positionen för våra medlemsföretag i svenskt näringsliv, säger, STD-företagens ordförande Markus Granlund.

Anders Persson, tillförordnad vd, kvarstår i sin nuvarande roll fram till Magnus Höij tillträder. Den tidigare vd:n Lena Wästfelt slutade i samband med årsstämman i maj i år.