Fyra nominerade till Stora Inneklimatpriset

Publicerad: 16 mars 2016 Text: Klas Sörbo

Fyra företag/organisationer har nominerats till den femtonde upplagan av Stora Inneklimatpriset. Priset kommer att delas ut på mässan Nordbygg i Stockholm den 7 april.

Stora Inneklimatpriset tilldelas företag eller organisation inom inneklimat, energi och VVS, som utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta.

Årets nominerade är:

– HSB Riksförbund för systemet "HSB FTX",

– Regeringen för "Statsbidrag för renovering av skolor med dålig inomhusmiljö",

– Free Energy Sverige för det kombinerade solfångar- och värmepumpsystemet "Hybrid Solar System" (Hyss) och

– Swegon för systemprogramvaran "Esbo".

Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi- och Miljötekniska Föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för de tre branschorganisationerna och ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB.

Läs mer om Stora Inneklimatpriset>>

Fler nyheter

Så funkar exoskelettet

19 nov 2020 | Mattias Mattsson, VVS-montör på Nytorps Rör, har testat ett exoskelett för att avlasta axlar och armar när jobbar han med tung borrning i bergvägga...