Logga in

”Många vill inte renovera badrum, för att det är så lätt att göra fel”

Publicerad
13 maj 2024, 10:33

Boris Jankovic, vd på BB Rör i Stockholm, renoverar flera badrum i veckan. Här ger han sina bästa fem bästa råd till de som helst skippar just badrum.

När vi hänger med Boris Jankovic för att kolla in när han renoverar ett badrum i en sekelskifteslägenhet i Stockholm berättar han att han upplever att många i branschen tackar nej till just badrumsrenoveringar.

Vi följer med Boris Jankovic på BB Rör till en exklusiv badrumsrenovering
”Många vill inte renovera badrum, för att det är så lätt att göra fel”

BB Rörs renovering av badrum i Stockholms skärgård är ett exempel
”Vi har över 30 000 bilder på badrumsrenoveringar”

– De tycker att det är så lätt att göra fel, menar han och åsyftar bland annat Säker Vattens regler. Här är hans råd till de som tvekar.

1. Ta reda på så mycket information som möjligt i förväg när det gäller underlag, material och matningar. Läs relationsritningar och specifikationer väldigt noggrant. Följ alltid Säker Vattens branschregler och monteringsanvisningarna.

2. Träffa bolaget du ska jobba med och lär känna dem innan jobbet startar. Det räcker inte med digital kontakt.

3. Var noggrann med installationer. Slarva inte med avloppet, se till att det är rätt fall och spola i minst 30 minuter för att se att allt fungerar och ingenting läcker.

4. Gör provtryckningskontroller för tappvatten, spolningar och avloppet.

5. Fotografera allt hela tiden under hela processen, speciellt det som blir osynligt i framtiden som installationer och rördragningar bakom väggar och under golv. Boris Jankovic har i dagsläget 30 000 bilder lagrade.