Logga in

”Jag ligger ofta och klurar på olika lösningar innan jag somnar”

Publicerad
13 maj 2024, 06:00
| Uppdaterad
8 maj 2024

Så här såg badrummet ut innan renoveringen. Kunden ville ha en gästtoalett – nästan helt i koppar, bland annat med en knackad kopparbunke som tvättställ. Jerry Askelöf på VVS-Desing i Karlstad tog sig an utmaningen.

På Instagram kan man hitta massor med bilder på urtjusiga badrum som olika VVS-företag installerat. En av de skickliga VVS-montörer som utmärker sig när det gäller designbadrum finns hos VVS-Design i Karlstad: Jerry Askelöf.

mer före/efter
”Vi har över 30 000 bilder på badrumsrenoveringar”

Läs också:
”Vi landade i ett riktigt lyxigt badrum”

En gästtoalett går nästan helt i koppar, till och med innertaket är klätt med kopparplåt (gjort av en plåtslagare). Till de delar som inte var av koppar fick Jerry Askelöf göra hylsor av större kopparrör för att exempelvis täcka befintliga kromkopplingar på wc och på blandarrör.

”Att känna att man har gjort ett bra jobb och att kunden är nöjd, det är det bästa man kan uppnå.”

Jerry askelöf

Den spanska, smarta toaletten Roca på gästtoaletten med bidéfunktion, är dock av förklarliga skäl inte i koppar.

Han gör också en hel del standardbadrum, men tycker att det är klart roligast med de speciella badrummen.

– Då ligger jag ofta och klurar på olika lösningar innan jag somnar. I det här fallet hade kunden hittat en knackad kopparbunke som hon ville ha som tvättställ.

Jerry Askelöf har ett gott samarbete med sina kunder, han försöker vara lyhörd inför vad de vill ha, men ibland får han stoppa vilda idéer som inte fungerar rent praktiskt eller som kanske till och med strider mot branschreglerna.

– Att känna att man har gjort ett bra jobb och att kunden är nöjd, det är det bästa man kan uppnå.

Han tycker att den största utmaningen är att följa Säker Vatten-installation till de här speciella badrummen. Som skydd mot vattenläckage har VVS-Design installerat en vattenfelsbrytare som kan styras med mobilen.

I ett annat fall fick Jerry Askelöf komma på en ny lösning, gällande toaletten. Eftersom den kunden både ville ha en bidétoalett och en japansk variant med flera funktioner integrerad i samma wc.

– Jag fick använda en väggdosa med en duschanslutning och ett munstycke till en köksblandare för att få bidé-funktion. Av och på sköts av en diskmaskinsavstängning i bänkskivan på kommoden alldeles bredvid toan.

För att sen få tempererat vatten till ”bidé-duschen” så sitter en blandningsventil inne i kommoden.