Logga in

Caverion säljer sin VVS-hyrverksamhet

Publicerad
27 dec 2023, 15:02

Caverion Sverige tappade sugen på att driva vidare sin verksamhet Cal Van – en stor uthyrare och återförsäljare av verktyg och maskiner inom bland annat VVS. Då visade ett annat rentalföretag intresse.

Text

Caverion Sverige har under året fattat beslut om att avveckla sin verksamhet Cal Van. Cal Van är en av Sveriges största uthyrare och återförsäljare av verktyg och maskiner till industriprojekt, VVS-entreprenader och servicearbeten.

mer om uthyrning
Verktygsuthyraren VVS Rental: ”Vi har bara rörmokargrejer”

Läs också:
De tjänar pengar på kaoslagren VVS-firmorna inte mäktar med

Under hösten anmälde C. Persson Hyrmaskiner AB sitt intresse att köpa verksamheten. Avtalet är undertecknat och övergången skedde i mitten av december förra året.

– Övergången innebär att våra medarbetare har möjlighet att tillsammans med Persson Hyrmaskiner utveckla Cal Van vidare. Verksamheten har en lång tradition av nöjda kunder och bidrar till marknad och arbetsmarknad lokalt, säger Karin Clevberger, inköpsdirektör, Caverion.

– Persson Hyrmaskiner är under ständig utveckling och här finns en stor framåtanda. Förvärvet av Cal Van kommer att skapa fina synergier för Persson Hyrmaskiner i synnerhet och för rentalbranschen i allmänhet. Tillsammans är vi starkare, säger Anders Nilsson och Joakim Dahlgren, ägare, Persson Hyrmaskiner