Logga in

Comfort köper vent-företag i Stockholm

Publicerad
17 mar 2023, 13:41

Comfort köper ännu ett installationsföretag: Vent projekt i Stockholm med 15 anställda.

Sedan Comfort beslutade att ta steget från att enbart vara en kedja till att bli en koncern med alla discipliner har flera bolag köpts upp, bland annat inom ventilation.

Läs också om tidigare kedjans nya strategi
El- och VVS-företag störst i Comforts startnia

Från och med 15 mars är Vent projekt i Stockholm AB en del av Comfort. Företaget utgår från lokaler i Skarpnäck i södra Stockholm, omsätter 50 miljoner och har 15 anställda. Bolaget grundades 1989. Säljare är Johan Blank som också är vd. Han kommenterar i ett pressmeddenande:

Petra Freimark Thell, Comfort, Johan Blank, Vent projekt i Stockholm samt Göran Swedérus och Andreas Pjerne, Comfort.

– Vi vill ta vårt bolag till nästa nivå. Det känns helt rätt med Comfort som är en stark och väletablerad installationskedja med professionella aktörer i hela landet. Jag upplever att det finns goda affärsmöjligheter för oss att växa och utvecklas inom Stockholmregionen. Det ska också bli spännande att bli en del av en större organisation med centrala inköp och stark marknadsföring, säger Johan Blank.

Läs också en tidigare sammanställning av tillväxtkoncernerna
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Vent projekt är ett fullserviceföretag inom luftbehandling och specialiserat på att installera ventilations- och klimatsystem för inomhusklimat. Man utför alla typer av entreprenader inom ombyggnad och nyproduktion, även service och underhåll. Kunderna består till största delen av kommersiella och offentliga fastighetsägare i Stockholmsområdet.