Logga in

Hej och välkommen till Sofia Rör – och Kött

Publicerad
9 dec 2022, 06:09
| Uppdaterad
8 dec 2022

Vice vd:n på Sofia Rör är galet intresserad av BBQ. Det tackar personalen för – och VVS-Forums chefredaktör som lät sig bjudas och bidrog med efterrätten.

Sofia rör är ett mångårigt företag inom VVS i Stockholmsområdet. Det drevs tidigare av Mats Larsson som involverade sonen Marcus Alvblad och svärsonen Henrik Appelgren. För ungefär ett år sedan togs ett stort steg. I samband med en generationsväxling såldes företaget till den snabbväxande koncernen Hjo Installation. Men styrningen av bolaget har stannat i familjen, nu med Marcus som vd och Henrik som vice vd.

Blivande pensionär får tårta
”Avloppsrensningarna på 80-talet var roliga”

Många läser just nu
”För villaägare handlar det framför allt om att isolera ventilationskanalerna”

Foto: Daniel Roos

– Det har blivit väldigt lyckat. Vi får fortsätta driva bolaget vidare samtidigt som bolagen inom koncernen kan hjälpa varandra. Senast i dag fick jag låna en bil för ett par månader av ett annat företag, säger Marcus Alvblad när vi ses i en fullsatt och BBQ-osande källare i ett industriområde i Stockholms södra förorter.

”Jag har stått ett par kvällar och gjort tillbehör och hela dagen i går rökte jag kött.”

Oset är svågern och kollegan Henrik Appelgrens orsak till. Den vice vd:ns främsta hobby är nämligen att röka eller grilla kött. Så nu har hela personalstyrkan bjudits till kontoret på fredagslunch med extra allt.

– Jag har stått ett par kvällar och gjort tillbehör och hela dagen i går rökte jag kött, säger Henrik Appelgren medan han lassar upp välmarinerade ribs samt fläskkött och nötkött i generöst med kryddor.

Det är gott om folk vid de uppdukade långborden då företaget de senaste åren nära nog fördubblat personalstyrkan till att i dag vara omkring 50 anställda med en omsättning närmare 90 miljoner kronor.

fler jobb i relation till ätbara saker
Glassigt jobb blev en altartavla till rörkonsten

Foto: Daniel Roos

– Vi försöker ändå att behålla en speciell känsla i företaget, även om vi växer och ingår i en större koncern nu, säger Marcus Alvblad.

Jag bjuds en väldoftande portion av det rökta och bjuder igen med efterrätten till hela gänget i källaren: prinsesstårtor. Och vi får ner en liten bit till kaffet innan det är dags att lämna familjen och rörmokargänget.