Logga in

VVS-företag i Göteborg köps upp av växande koncern

Publicerad
14 feb 2022, 11:32

Hjo Installation har köpt sitt tionde bolag i installationsbranschen. Denna gång ett VVS-företag i Göteborg med 13 anställda och en omsättning på cirka 39 miljoner kronor.

Köpet av VVS Installationer Väst är en del i Hjo Installations strategi att skapa en större installationskoncern och växa genom att köpa bolag. Koncernen växer inom elinstallation, industriautomation, kyla, ventilation, vs, styr och regler, OVK samt energioptimeringar. 

Comfort tappar två företag
Hjo Installation köper två Comfortföretag och etablerar sig i Stockholm

Få anade att Elektrobyrån i Hjo 2019 skulle växa till en stor koncern
Från firma till koncern: Hjo Installation siktar på två miljarder

Omsättningen är drygt en halv miljard kronor och man siktar mot två miljarder i omsättning inom fem–tio år.

VVS Installationer Väst har erfarenhet av både stora och små projekt. Under åren har bolaget arbetat med allt från enstaka villor, nybyggnationer och renoveringar av badrum, sjukhus och bilhallar till att installera bergvärmeanläggningar och kylanläggningar i både stora och små utrymmen.

Det känns mycket bra att välkomna VVS Installationer Väst till oss inom Hjo Installation. Bolaget är väldigt duktiga på nyproduktion av bostäder. Då vi nu är multidisciplinära på större projekt inom VVS, ventilation och el i Göteborgsområdet tror vi på mycket samspel och synergier mellan våra bolag, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation, i ett pressmeddelande.

Här är alla bolag med beräknad omsättning inom installation
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Totalt består Hjo Installation i dag av tio installationsföretag med en gemensam omsättning på 600 miljoner kronor och har 340 medarbetare.