Toppchef hoppar av uppdraget

Publicerad 17 sep 2020, 09:30

Installatörsföretagens näringspolitiske chef, Johan Martinsson, har valt att sluta.

 Johan Martinsson jobbade tio år inom organisationen, först på EIO och sedan sammanslagningen med VVS-Företagen på Installatörsföretagen. Han har deltagit i ledningsgruppsarbete från sina olika chefsroller.

Läs mer: Martinssons råd i Coronatider: 6 råd när kunderna viker

Johan Martinsson var chef för branschavdelningen med experter inom olika installationsdiscipliner och därefter som näringspolitisk chef. Han har också representerat organisationen externt i olika styrelser, som ID06, SBUF med flera.

Installatörsföretagens vd Ola Månsson konstaterar att de haft olika syn på hur det näringspolitiska arbetet ska bedrivas.

– Men vi skiljs som vänner och jag vill tacka Johan för hans insatser och önska honom lycka till, säger Ola Månsson.

Johan Martinsson är tacksam över många bra år i organisationen. Nu lutar det åt att det blir egen konsultverksamhet.

– Jag kände att det var dags att göra något nytt men räknar med att bli kvar i branschen, nära medlemsföretagen. Det har redan dykt upp något konsultuppdrag som kan utvecklas till en egen verksamhet.

Rekommenderade artiklar

Bästa strategin för covid-säker ventilation

Nya utbildningbolaget Insu rekryterar vd

Därför fick IUC:s vd gå

Ordföranden i IUC, Installatörernas Utbildningscentrum, kommenterar varför vd Marcus Andersson hastigt fått lämna sitt uppdrag.

Ethel Forsberg ny generaldirektör för Forte

Författaren och stadsbyggnadsdirektören, Ethel Forsberg, blir ny generaldirektör för Forte, forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, enligt ett regeringsbeslut i dag. Det framgår av ett pressmeddelande från Utbildningsdepartementet. 

Marcus Andersson ny vd på IUC

Marcus Andersson har anställts som vd vid Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, i Katrineholm. Han kommer närmast från posten som administrativ chef vid JB Gymnasiet.

Hon blir ny chef på VVS-Branschens Yrkesnämnd

Charlotte Fryklund är ny verksamhetschef för VVS-Branschens Yrkesnämnd.– Det känns roligt och spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med nya kollegor fortsätta att utveckla VVS-Branschens Yrkesnämnd, säger Charlotte Fryklund i en första kommentar.

Lindab-chef blir professor i Danmark

Göran Hultmark, utvecklingschef på Lindab i Farum, utnämns av Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) vid Aalborg Universitet Köpenhamn till adjungerad professor i ventilation.

Ny generaldirektör för YH-myndigheten

Regeringen har utsett Thomas Persson till ny generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan (YH-myndigheten). Han kommer närmast från en befattning som förvaltningschef i Stockholms stad och har innan dess haft samma post i Jönköpings och Lidköpings kommun.

Ny rektor på Refis

Claudia Marcks tillträdde som rektor på Refis, Rörentreprenörernas friskola i Stockholm, den 18 augusti. Hon har tidigare arbetat på Nacka Enskilda Gymnasium, en friskola i ungefär samma storlek som Refis.– Jag är färdigutbildad rektor med stort engagemang och mitt mål är att göra Refis till den bästa VVS-utbildningen i Sverige, säger hon via sms till VVS-Forum.

ÅF utbildar Charlotte Kalla

Konsultföretaget ÅF och Charlotte Kalla har träffat en överenskommelse om samarbete under de närmaste fyra åren. Samarbetet består av ett traditionellt sponsoravtal och en utbildningsdel som syftar till att förbereda Charlotte på ett liv efter idrottskarriären.