Logga in

Grattis till medaljen Anton!

Publicerad
28 aug 2019, 12:03

VVS-montören Anton Hasenstrauch, 20 år från Uppsala, tog hem en medalj för utmärkt insats i Yrkes-VM i Kazan i Ryssland.

Anton Hasenstrauch hamnade på 12:e plats med 702 poäng i grenen ”Plumbing and heating”, men belönades med medal of excellence (för utmärkt prestation).

Anton och Martin kämpar för guld

Den andra installatören på plats, industrielektrikern Martin Lindelöw, tog hem ett silver och vann också ”Best of Nation”, ett pris till den som presterat bäst för sitt land.

VVS-Forum får kontakt med Anton Hasenstrauch i Kazan och han kommenterar sitt resultat så här:

–Installationen vi fick var på en helt annan nivå än tidigare tävlingar, med en extrem tidspress. Vi tävlande tog oss an utmaningen och ”slaktade” uppgiften som chefsexperten sa, säger han och tillägger:

– Jag är mest imponerad att jag ändå lyckades hålla tempot och hänga med i tävlingen. Sydkoreanen Wooeui Jo, som vann, har tränat sex dagar i veckan i två år.

”Har fullt fokus på guld i Ryssland”

Anton Hasenstrauch är till vardags VVS-montör på GK Rör i Uppsala och vann yrkes-SM i VVS 2018.

Förutom Martin Lindelöws silver tog det svenska yrkeslandslaget också hem tre bronsmedaljer genom Jonna Mjörnell, undersköterska från Upplands Väsby, Elias Larsson, hotellreceptionist från Hjärup och Vendela Lundin Pikner, visual merchandiser från Stockholm.

WorldSkills Sweden, som ansvarar för svenska Yrkeslandslagets deltagande, är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Dessutom medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag aktivt och ekonomiskt.