Logga in

Därför vann Swegon finaste priset – igen

Publicerad
17 maj 2019, 11:31

Det blev en van vinnare som tog hem Stora Inneklimatpriset 2018. Det, och många andra priser, delades ut under den glamorösa Inneklimatgalan 16 maj på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Kenth Granljung och Lars Ekberg. Foto: Jan FredrikssonSwegon tog för tredje gången hem Stora Inneklimatpriset. Denna gång uppmärksammades systemet Wise, där inneklimatet styrs med en internet of things-lösning. I motiveringen lyfte juryn bland annat fram att Wise har goda förutsättningar att bidra till ett komfortabelt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

Läs mer om Wise: Här har ventilationen kopplats upp

– Det är fantastiskt, vilken överraskning. Vi har glädjen att ha bra medarbetare och väldigt bra kunder som utmanar oss och ser till att vi är på tå hela tiden. Kunder som utmanar, är beredda att samarbeta och kompetenta medarbetare gör susen, sa Kenth Granljung, ansvarig för försäljning i Norden, till VVS-Forum.

Övriga nominerade till priset var Säker Vatten, Flexit och Healthy Homes. Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Slussen Building Services, Svensk Ventilation, Energi- och Miljötekniska Föreningen samt Svenska Kyltekniska Föreningen.

”Fel att skylla problemen på roterande värmeväxlare”

Swegon vann även priset 2011 för ventilationslösningen Hotel Solutions samt 2007 för komfortmodulerna Parasol.

Anders Freyschuss och Robert Johansson. Foto: Jan Fredriksson

Det var en glamorös Inneklimatgala med tema James Bond som föregicks av Svensk Ventilation årsmöte. Där lämnade Anders Freyschuss, Camfil, över ordförandeskapet efter 21 år till Robert Johansson från Systemair.

Britta Permats, vd Svensk Ventilation, och Taina Horgan. Foto: Jan Fredriksson

Ett annat av de många priserna som delades ut under dagen var Svensk Ventilations Mångfaldspris som i år gick till Systemair. Det togs emot av Taina Horgan, affärsutvecklingschef på Systemair.