Logga in

Ventilationsmontör fallskadad i Luleå

Publicerad
26 jan 2018, 14:30

En 34-årig ventilationsmontör på Umia Nord skadades allvarligt efter att ha fallit tolv meter i Luleå, skriver tidningen Byggnadsarbetaren.

Olyckan inträffade på bostadsprojektet Kustadsbygget i Södra hamn i förra veckan. Ventilationsmontören var högst upp på femte våningen när han av okänd anledning föll i en glipa mellan två valvbord och landade på marken. Han fick allvarliga ryggskador och frakturer i benen, men kommer att överleva, skriver Byggnadsarbetaren.

Läs mer: Tragisk olycka bakom konkurs

I slutet av november förra året inträffade ytterligare en fallolycka från sexton meter på bygget. Den gången klarade sig byggnadsarbetaren mirakulöst genom att han landade i en snödriva.

– Vi utreder olyckorna för och en för sig och olyckorna har inte hänt på exakt samma sätt. Men olyckorna har skett på samma arbetsplats, så vi hanterar olyckorna ganska parallellt, säger åklagare Märta Warg, kammaråklagare på Rema, riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott, till Byggnadsarbetaren.

Läs mer: Över 7 600 olyckor i installationsbranschen

Det är bara tur att de här två personerna överlevde de här olyckorna. Normalt så överlever man inte från den höjden, säger Magnus Sandestål, ombudsman på Byggnads i Norrbotten.