Logga in

Nu har reumatikern Inga-Lill fått en ny blandare

Publicerad
17 jan 2018, 16:05

Reumatikern Inga-Lill Fransson nekades bidrag till en ny köksblandare med förlängd spak. Tack vare ett privat initiativ från en av VVS-Forums läsare har hon nu ändå fått blandaren installerad.

VVS-Forum berättade nyligen om Inga-Lill Fransson i Göteborg som lider av svår ledgångsreumatism. I början på 2017 ansökte hon om bostadsanpassningsbidrag för en ny köksblandare med förlängd spak. Den gamla blandaren, som installerades när hon flyttade in i lägenheten för 18 år sedan, hade började läcka och gick inte att reparera.

Läs mer: Inget bidrag för byte av blandare

Fastighetsnämnden i Göteborgs stad avslog dock Inga-Lill Franssons ansökan. Hon valde då att överklaga till Förvaltningsrätten som gick på hennes linje. Kommunen drev tvisten vidare och fick rätt i Kammarrätten, som menar att det handlar om normalt bostadsunderhåll.

Läs mer: Tillgängligheten släpar efter

Marcus Leijon, produktchef Sanitet på Ahlsells division Gelia i Grästorp, läste om Inga-Lill Franssons öde på VVS-Forums nyhetssajt. I samråd med sin högste chef Fredrik Skarp beslutade han att företaget skulle ge henne en ny blandare med förlängd spak som julklapp.

– Jag hade en mor som hade svår reumatism så i det här fallet kändes det självklart att göra något, kommenterar Marcus Leijon.

Läs mer: Stopp i golvbrunn blev slutet för hyresavtal

Martin Hansson, chef för Assemblins filial Ivarsssons Rörläggeri, ställde upp med gratis montering. VVS-Forum var på plats när montören Ludvig Nåtman installerade blandaren tidigare i veckan.

– Det är fantastiskt att det finns människor med stora hjärtan, sa Inga-Lill Fransson då.