Logga in

Ventilationskanal skadade julfirare

Publicerad
18 dec 2017, 15:07

En ventilationskanal ramlade ned över en fullsatt julkonsert i ishallen i Vasa, Finland. Kanalen drog med sig en ljusanläggning och sju personer skadades lindrigt, uppger Vasabladet.

Vasabladet skriver att enligt ögonvittnen föll en 3–4 meter stor ventilationskanal samt en ljusskena, lika lång som hallen ner från taket och landade mitt i publikhavet.

Julkonserten ”Raskasta joulua” (Tung Jul) hölls 17 december och var slutsåld. Den hann hålla på i ungefär en halvtimme innan olyckan inträffade, strax före 19:30 svensk tid.

– Vi hade våra platser på läktaren och kunde se det hela. Röret som kom farande genom luften, ett ventilationsrör med en diameter på 1,2 meter, gick av på mitten och föll rakt ner över publikmassan. Jag jobbar själv inom branschen och vet att det inte är några lätta saker, röret väger nog kring 100 kg, säger Jari Anturanniemi, till Vasabladet.

Enligt Jari Anturanniemi var stämningen i ishallen, med plats för över 4 000 personer, ändå lugn. Vasabladet uppger att Olycksutredningscentralen nu är inkopplad i utredningen av olyckan.