Logga in

Tappade telefonen i toan

Publicerad
1 dec 2017, 08:57

Vem ska man ringa när man har tappat mobilen i toaletten? VVS-montören, tänkte AnnSofie Nilsson Axling, men icke…

AnnSofie Nilsson Axling har sin mobil i bakfickan, som hon brukar. Hon går på toaletten, men plötsligt händer det som inte får hända – det säger bara plupp och sen ligger mobilen i vattnet.

Inte nog med det, hennes Iphone har fastnat i kröken.

Osannolikt stopp i avloppet

Vad göra? AnnSofie Nilsson Axling ringer till ett VVS-företag och förklarar sin belägenhet. En VVS-montör kommer efter ett tag, men kliar sig i nacken och säger att han tyvär inte kan lösa det.

Det köper inte Jonathan Becker, VVS-montör och filialansvarig i Helsingborg på Pipeline i Sverige AB. Det var Pipeline VVS som hittade och tog hand om guldfiskar i ett avlopp i Lund i början på året.

– Om våra rörläggare hade varit ute på detta ärende så vet jag att de hade löst det. Rörläggaren hade enkelt kunnat demontera WC-stolen och sedan vänt den upp och ner, så hade mobilen varit ute. Och med lite kreativitet hade han eller hon alla gånger fått ut den utan att ens behöva demontera stolen, säger han.

Svenskarna surfar på toaletten

Bra kvinna reder sig själv, tänker AnnSofie Nilsson Axling som själv får pilla och gräva med handen i toan. Till slut får hon loss mobilen.

– Jag sparade en rörisräkning, men får skaffa ny mobil, konstaterar hon.

Samtidigt var det nog tur i oturen att mobilen fastnade i toakröken och inte försvann ut i avloppet. Varje år slängs 7 000 ton skräp, däribland även mobiltelefoner, leksaker, smycken och dildor i toaletten, uppger Svenskt Vatten.