Logga in

Martin Timell toppar listan

Publicerad
12 dec 2017, 06:00

Den före detta programledaren för Fuskbyggarna, Martin Timell, sa fel om värmepumpar, vilket ledde till en omfattande debatt på sociala medier. Han toppar VVS-Forums tio-i-topp-lista över de mest lästa artiklarna i år.

1) Faktagranska Fuskbyggarna.

”Den före detta TV-profilen Martin Timell är snickare. Men han har inte vidareutbildat sig till VVS- eller kylmontör och det är kanske därför han sa fel om värmepumpar i TV4-programmet Fuskbyggarna”, skrev VVS-Forums teknikredaktör Jan Fredriksson i en krönika som fick närmare 15 000 sidvisningar.

Foto: TV4

2) Timell sa fel om värmepump i Fuskbyggarna.

Martin Timell lockade till läsning, även före Metoo-kampanjen. När han i TV4-programmet Fuskbyggarna påstod att en luft/luftvärmepump kan sprida mögel fick han både branschen och experterna emot sig.

 

3) Fick bergvärmen gratis.

Ett märkligt rättsfall upprörde många läsare. När ett VVS-företag ville få betalt för en bergvärmeinstallation vägrade fastighetsägaren att betala, eftersom det var hennes man som beställt bergvärmen.

4) Ahlsell breddar sitt sortiment.

Från och med i höstas började Ahlsells centrallager lagerhålla ett brett sortiment av sprinklerprodukter, rillade och aducerade rör och rördelar

5) Så lämnar Fuskbyggarna tittarna i sticket.

Martin Timell vägrade bemöta kritiken och svarade inte på VVS-Forums frågor.

6) Här tjänar VVS-montörer bäst i landet.

Skillnaden mellan den lägsta och högsta snittlönen för VVS-montörer är stor – hela 11 200 kronor i månaden. Men underlaget till statistiken är svajigt.

Ingemar Pounu

7) Därför säljer uppstickaren sitt företag till Bravida.

”Bravidas bud kunde vi inte tacka nej till”, säger Pounus Rörs vd och ene ägare, Ingemar Pounu som sålde den egna firman med 20 anställda till installationsbjässen.

8) VVS-montör inlåst under uppdrag.

VVS-montören i Rödeby utanför Karlskrona fick inget svar då han knackade på dörren och hittade ett annat sätt att ta sig in, då blev han inlåst av en boende.

Anders Elander

9) Så gick Anders vidare efter konkurserna.

Konkurserna för de egna VVS-bolagen förra året blev en dyrköpt erfarenhet för Anders Elander i Malmö. Värst var ryktesspridningen och en förstörd privatekonomi. Räddningen blev stödet från en tidigare anställd.

 

10) ”Knarkluder” löd klottret.

”Knarkluder”, ”fitta” och ”kärring” är bara några av de många ord som förekom på byggarbetsplatsers toaletter. Installationselektrikern Karolina Dahl på Caverion protesterade mot klottret och belönades senare med Isabellestipendiet för sitt civilkurage.