Logga in

Assemblins vd slutar efter kort tid

Publicerad
17 okt 2017, 15:01

Petter Håkanson lämnar tjänsten som vd och koncernchef på Assemblin efter endast drygt fyra månader. Oenighet med styrelsen kring koncernens framtida strategi uppges vara skälet.

– Jag lämnar rollen eftersom att jag och styrelsen har olika syn på den framtida strategin för Assemblin som koncern. Tiden på Assemblin blev väldigt kort, men jag vill tacka alla jag har arbetat med för ett bra samarbete och önskar all välgång åt bolaget i framtiden, säger Petter Håkanson, i ett pressmeddelande.

Lennart Petersson

Tillsvidare tar Lennart Petersson, nuvarande vd i Assemblin VS, över som tillförordnad vd och koncernchef. Han har över 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom installationsbranschen och har arbetat på flera olika positioner inom tidigare NVS Installation och inom Assemblin. Han är dessutom styrelseledamot i Installatörsföretagen. Lennart Petersson utsågs till vd i Assemblin VS efter Tritons förvärv av koncernen år 2015.

– Jag tar mig an detta uppdrag med en stor tilltro till Assemblin – en koncern som jag ju jobbat inom under lång tid. Vi har 5 000 skickliga medarbetare inom VS, el och ventilation på över 100 orter runt om i Norden. Vi kombinerar verkligen den multidisciplinära koncernens styrka med det lokala företagets personliga närvaro, säger Lennart Petersson.

Han blir ny vd på Assemblin

Andreas Aristiadis efterträder samtidigt Lennart Petersson som vd för Assemblin VS. Han inledde sin karriär inom företaget år 2001 och utsågs till vice vd i januari i år.

– Det känns tryggt att lämna över till Andreas, som har en gedigen bakgrund i Assemblin VS, som filialchef, regionchef och senast vice vd. Jag är säker på att han kommer att nå framgångar även i den nya rollen, säger Lennart Petersson.

Processen för rekrytering av en ny vd och koncernchef kommer att påbörjas omgående, uppger Assemblin.

– Med Lennart Petersson som tillförordnad koncernchef har vi en mycket erfaren och kunnig ledare fram till dess att den nya rekryteringen är klar. Vi har nu även förstärkt Assemblin AB:s styrelse med två medlemmar som har stor kunskap och erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen, berättar Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin.

De nya ledamöterna i Assemblins styrelse är Leif Gustafsson, koncernchef för Cramo Group och vd för YIT Sverige 2003–2008 samt Mats Jönsson, tidigare bland annat koncernchef för Assemblin (dåvarande Imtech Nordic) och Coor Service Management.

Det var i oktober 2016 som Assemblin rekryterade Petter Håkanson som ny vd och koncernchef från konkurrenten Bravida. Han var då affärsutvecklingschef med ansvar med ansvar för IT och kommunikation Bravida. Han tillträdde tjänsten 1 juni i år.