Logga in

Tjuvar slog sönder firmabilarnas mellanväggar

Publicerad
23 aug 2017, 10:26

Företaget Radiator VVS i Ludvika har drabbats av inbrott i sina hantverksbilar två gånger på tre år. Det är svårt att värja sig mot den här sortens brott, menar företaget.

Radiator VVS på Målarvägen i Ludvika har återigen drabbats av inbrott i sina firmabilar. Senaste gången det hände var för tre år sedan, då tjuvar tog sig in i tio bilar och stal dyrbar utrustning. Den här gången drabbades tre bilar.

”Det är väldigt svårt att värja sig mot den här typen av brott. Polisen har frågat om vi har kameror, men vår erfarenhet från andra delar av företaget är att det inte hjälper. Brottslingarna maskerar sig bara då”.

Roger Danielsson, filialchef Radiator VVS i Ludvika. 

Efter förra inbrottet har Radiator VVS förstärkt lås och skyddsanordningar på sina bilar. Bland annat har fönstren försetts med skyddsgaller. Det hjälpte dock inte så mycket vid det nya inbrottet. Trots åtgärderna slog tjuvarna sönder fönstren och därefter mellanväggarna mellan förarplatser och lastutrymmen. Förstörelsen blev större än förra gången.

– Det är väldigt svårt att värja sig mot den här typen av brott. Polisen har frågat om vi har kameror, men vår erfarenhet från andra delar av företaget är att det inte hjälper. Brottslingarna maskerar sig bara då, säger filialchef Roger Danielsson.

Läs mer: VVS-bil hamnade hos IS

En ny rutin på arbetsplatsen är det som bäst har hjälpt företaget vid stölden. Numera ska alla maskiner och dyrbart material tas ur bilarna på kvällen och förvaras inomhus under nätterna. Det minskar värdeförlusterna rejält vid inbrotten.

Dessvärre hade rutinen missats för en bil vid den senaste stölden. Ur den bilen togs utrustning värd cirka 60 000 kronor. Till det kommer kostnader för förstörelsen och stillestånd medan bilarna repareras.

Läs mer: Så blev påföljden för verktygsstölden